Gustafs D-line by Emil Elvinsson

Vi på Luxlight är glada och stolta över att presentera Gustafs D-line

Tillsammans med Gustafs har vi på Luxlight tagit fram Gustafs D-line, en variant av D-line specifikt anpassad till vägg- och taksystemet Gustafs Linear Rib. Armaturfamiljen D-line är en serie smäckra linjära belysningsarmaturer för direkt och indirekt belysning, utvecklade och tillverkade i Göteborg.

Gustafs D-line är både installationsmässigt och designmässigt ett givet val tillsammans med Gustafs Linear Rib. Gustafs D-line fästs på samma enkla sätt som en ribba mot installationssystemet, inget extra bärverk krävs. Om inte armaturen ersätter en hel ribba så täcker armaturen de anslutande ribbornas bredd, inga extra avslut till ribborna krävs. Resultatet är en perfekt passform och oslagbar integration av en modern och effektiv LED-armatur till ett modernt och effektivt taksystem.

Behovet att vidareutveckla belysningsarmaturen till undertakssystemet uppkom när WSP Ljusdesign önskade använda D-line integrerad i ett ribbtak från Gustafs. Kostnaderna förknippade med att på plats ordna montage av en standard D-line bedömdes som alldeles för höga. Vi fick då kontakt med Gustafs för att hitta ett smidigt montagesätt, men samarbetet slutade inte där utan resulterade i en unikt anpassad produkt till Linear Rib-systemet. 
Resultatet av den första installationen finns i Krokslätts fabriker, ritat av Wingårdhs Arkitektkontor.

Klicka här för mer information om D-line

SOMMARTIDER by Emil Elvinsson

Sommar2018sommartider.jpg

Vi på Luxlight vill önska alla en riktigt skön sommar. I år har vi semesterstängt vecka 29 och 30 och öppnar igen den 30 juli. 

MVH

Från oss på Luxlight

GOD JUL ÖNSKAR VI PÅ LUXLIGHT by Emil Elvinsson

godlux.jpg

God Jul önskar vi på Luxlight

Vi vill tacka alla för ännu ett roligt år tillsammans med många kreativa projekt. 
Här är några av årets projekt vi har fått äran att jobba med.

Glasobelisken på Sergels Torg i nytt ljus by Emil Elvinsson

Den 19:e oktober 2017 återinvigdes "Glasobelisken", officiellt "Kristall - vertikal accent i glas och stål", på Sergels Torg. Samtliga glasprismor har tvättats och nya LED-armaturer har installerats. Videoklippet visar en klippt och snabbspolad version av invigningen för att sammanfatta LED-armaturernas färgpalett och kapacitet. Efter invigningen så lyser konstverket i fasta ljusbilder som ändras ungefär var 10:e dag.

SOMMARTIDER by Emil Elvinsson

Sommaren är äntligen här igen och ytterligare en säsong avklarad med flera färdigställda projekt runt om i landen. Vi jobbar som vanligt fram till industrisemestern den 7 juli.   

Lampfabriken kommer vara stängd vecka 28 och 29 (10 – 21 juli). Vi önskar alla en riktig skön sommar. Vi ses igen efter semestern.

Vänliga hälsningar

Från oss på Luxlight
 

Mail: info@luxlight.se

Tel: 031-97 60 65