Gustafs D-line / by Emil Elvinsson

Vi på Luxlight är glada och stolta över att presentera Gustafs D-line

Tillsammans med Gustafs har vi på Luxlight tagit fram Gustafs D-line, en variant av D-line specifikt anpassad till vägg- och taksystemet Gustafs Linear Rib. Armaturfamiljen D-line är en serie smäckra linjära belysningsarmaturer för direkt och indirekt belysning, utvecklade och tillverkade i Göteborg.

Gustafs D-line är både installationsmässigt och designmässigt ett givet val tillsammans med Gustafs Linear Rib. Gustafs D-line fästs på samma enkla sätt som en ribba mot installationssystemet, inget extra bärverk krävs. Om inte armaturen ersätter en hel ribba så täcker armaturen de anslutande ribbornas bredd, inga extra avslut till ribborna krävs. Resultatet är en perfekt passform och oslagbar integration av en modern och effektiv LED-armatur till ett modernt och effektivt taksystem.

Behovet att vidareutveckla belysningsarmaturen till undertakssystemet uppkom när WSP Ljusdesign önskade använda D-line integrerad i ett ribbtak från Gustafs. Kostnaderna förknippade med att på plats ordna montage av en standard D-line bedömdes som alldeles för höga. Vi fick då kontakt med Gustafs för att hitta ett smidigt montagesätt, men samarbetet slutade inte där utan resulterade i en unikt anpassad produkt till Linear Rib-systemet. 
Resultatet av den första installationen finns i Krokslätts fabriker, ritat av Wingårdhs Arkitektkontor.

Klicka här för mer information om D-line